Sundubu Jiggae
Bahan-bahannya
I pack soft tofu
200gm udang (saiz m)
250gm lala
1 pack cendawan enoki
1/2 cawan oyster mushrooms
1 biji telur
1 batang daun bawang (potong dlm ukuran 1 inci)
2 cawan air stok ikan bilis
1 sudu mkn minyak
1 sudu mkn gochujang/gochugaru
3 ulas bawang putih (cincang)
1/2 sudu teh kicap
Garam secukup rasa
Sedikit lada hitam
1/2 sudu teh minyak bijan
Cara penyediaan
1. Tumis gochujang, bawang putih.
2. Masukkan kicap.
3. Masukkan udang & lala.
4. Masukkan air stok ikan bilis. Gaul hingga serata.
5. Masukkan tofu, cendawan & telur.
6. Masukkan daun bawang, lada hitam & minyak bijan.
0 comments:
Post a Comment