Sundubu Jiggae

Bahan-bahannya
I pack soft tofu
200gm udang (saiz m) 
250gm lala
1 pack cendawan enoki
1/2 cawan oyster mushrooms
1 biji telur
1 batang daun bawang (potong dlm ukuran 1 inci)
2 cawan air stok ikan bilis
1 sudu mkn minyak
1 sudu mkn gochujang/gochugaru
3 ulas bawang putih (cincang) 
1/2 sudu teh kicap
Garam secukup rasa
Sedikit lada hitam
1/2 sudu teh minyak bijan

Cara penyediaan
1. Tumis gochujang, bawang putih. 
2. Masukkan kicap. 
3. Masukkan udang & lala.
4. Masukkan air stok ikan bilis. Gaul hingga serata. 
5.  Masukkan tofu, cendawan & telur.
6. Masukkan daun bawang, lada hitam & minyak bijan.

0 comments:

Hidangan Keluarga...   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP