Sup Ayam (Krim)
Bahan-Bahan
1/2 keping dada ayam (bersama tulang)
3 cawan air
1 biji Kentang
1/2 batang Lobak Merah
3 ulas Bawang Merah (tumbuk)
2 ulas Bawang putih (tumbuk)
1/4 inci halia (tumbuk)
2 sudu Minyak Sayuran
Cara-cara
1. Panaskan minyak sayuran dan tumis bawang merah, bawang putih dan halia
2. masukkan air
3. Masukkan ayam, kentang & lobak merah.
4. Biarkan hingga air menjadi 2 cawan
5. Keluarkan ayam & ambil isinya & dicincang. Masukkan kembali ke dalam sup
6. Biarkan sekejap di atas api yg perlahan.
7. Sejukkan sedikit dan blend sup tersebut hingga menjadi krim.
Nota : Sesuai dimakan bersama roti putih atau biskut roti.
0 comments:
Post a Comment