Singgang Daging
Bahan-bahannya
250gm daging ( hiris nipis)
3 ulas bawang merah (ditumbuk)
2 ulas bawang putih (ditumbuk)
1/2 inci halia (diketuk)
1/2 inci lengkuas (diketuk)
1 sudu besar ketumbar (disangai &ditumbuk kasar):
5 tangkai cili kering (disangai & tumbuk kasar)
1/4 sudu teh serbuk belacan
3 cawan air
Cara-cara membuatnya
1. Masukkan semua bahan termasuk daging dan reneh sampai daging empuk.
2. Hidang bersama nasi panas.
250gm daging ( hiris nipis)
3 ulas bawang merah (ditumbuk)
2 ulas bawang putih (ditumbuk)
1/2 inci halia (diketuk)
1/2 inci lengkuas (diketuk)
1 sudu besar ketumbar (disangai &ditumbuk kasar):
5 tangkai cili kering (disangai & tumbuk kasar)
1/4 sudu teh serbuk belacan
3 cawan air
Cara-cara membuatnya
1. Masukkan semua bahan termasuk daging dan reneh sampai daging empuk.
2. Hidang bersama nasi panas.
0 comments:
Post a Comment